Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Római-parti mobilgát: Szállodák, házak és lakóparkok a hull
  2013-05-08 11:17:42, szerda
 
  Római-parti mobilgát: Szállodák, házak és lakóparkok a hullámtérben

Beküldte: atlatszo
2013. március 26. kedd

A vitatott mobilgátról szóló cikksorozatunk következő darabjában a Rómain található jelentősebb ingatlanok és vendéglátóipari egységek, illetve a gát ügyében magukat exponáló aktivisták érdekeltségi viszonyait próbáljuk feltárni. Ehhez - többek között - a III. kerület nyilvános adatbázisából kigyűjtöttük a parton található szállodákat, tulajdonosaikat pedig kikerestük a cégadatbázisból, és helyszíni szemlét is tartottunk.

Nehéz elképzelni a Római-part mostani látványa alapján, mik azok a rendkívüli értékek, amiket a főpolgármester szerint a keletkezésük körülményeitől függetlenül is meg kell védeni a közvetlenül a partra tervezett mobilgáttal. A Rómain ma ugyanis leginkább a pusztulás különböző fázisait lehet látni: az éttermek és szállodák többsége zárva van, és jó részük már a szezonban sem nyit ki. Forrásaink szerint jelenleg két, néhány száz méteres szakasz van, ahol meg tud élni a vendéglátóipar, a part többi részén általában egynél több szezont nem érnek meg az újonnan nyíló helyek. Olyan közismert és jó nevű vendéglők is bezártak az elmúlt egy-két évben, mint a Bivalyos a Nánási úton, vagy a környék egyik legnépszerűbb rendezvény étterme, a Monte Christo - vele a hasonló néven üzemelő szálloda-, és a volt vállalti üdülőkből privatizált háromcsillagos szállodák többsége sem fogad már vendégeket. Van persze néhány kivétel is, de például az éjjel-nappal nyitva tartó bár/panzió jellegű egységek a helyiek szerint más jellegű szolgáltatások kínálatával tudnak a felszínen maradni.

Római-parti mobilgát: Kinek áll érdekében?

Február 22-én a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a Római-partra építendő mobil árvízi védmű tervét. Ha a terv megvalósul, akkor nem építik meg az előírásoknak megfelelő fővédvonalat, helyette úgynevezett mobil gát lesz a Duna hullámterében. ,,Közpénzen magánérdekeket szolgál a főváros - mondják erre az ellenzők-, és a megoldás járulékos károk tömegét zúdítja a környékre." ,,Olyan értékek vannak ott, amelyeket meg kell menteni, függetlenül a létrejöttük körülményeitől."- állítja a főpolgármester. A mobilgát-projekt támogatóinak és ellenzőinek álláspontja áthidalhatatlanul messze van egymástól. Most induló sorozatunkban számba vesszük az érveket, és megpróbáljuk feltárni azokat az okokat, amelyek a jelenlegi helyzet kialakulásához vezettek. Tovább az előző részre.

A Római-part utánozhatatlan hangulatát többek közt azok a part menti vendéglátóhelyek adják, ahol hekktől a kisfröccsig minden kapható. A tervezett mobilgátépítéssel azonban ezek többségének is vége lesz, hiszen az alépítményen, azaz a mostani sétány helyére tervezett földtöltésen a mobilgát kiépítéséhez szükséges négy méter széles út halad majd: ezeknek a büféknek és kocsmáknak a többsége szó szerint is útban van. De ha ez nem is lenne így, az a gyalogos és turistaforgalom, amit a Rómaira tervezetthez hasonló jellegű békásmegyeri gáton lévő sétány, vagy az észak-pesti Marina-part produkál, vendéglátóipari szempontból nem tűnik túl csábítónak. A vendéglátósok mégsem tiltakoznak. Passzivitásukat magyarázza, hogy többségük bérlő, ebből következően nem akar nyílt konfliktust a tulajdonos önkormányzattal. (A kerület fenntartás nélkül támogatja a fővárosi terveket.) Persze nem mindegyik hely retróban ragadt, műanyagszékes büfé, vannak igényesebb vevőkört megcélzó objektumok is. Ilyen például a 2003-ban megnyitott Cziniel cukrászda, melynek tulajdonosa Ésik Zsolt, a mobilgátért évek óta elszántan küzdő Egyesület a Római Partért civil szervezet egyik képviselője. Tény ugyanakkor, hogy Ésik cukrászdája a Nánási úton van, így közvetlenül nem érdekelt a mobilgát megépítésében.

Igazi nagyágyúja a mobilgátért lobbizó egyesületnek a száz leggazdagabb magyar közt szereplő Egri Gábor. Egri szállodája, a Holiday Beach Budapest árvízi szempontból a leginkább érintett ingatlanok egyike. A szálloda épületei közvetlenül a parti sétányon állnak, és - szemben több más, értékes helyi ingatlannal - nem védi őket saját gát: földtöltés vagy betonfal. Szakértők a szállodával kapcsolatban megjegyzik, hogy az első fokú építési hatóságnak az engedélyezési folyamatban legkésőbb a használatba vételi engedély kiadását meg kellett volna tagadnia, hiszen az ártéren álló épület alsó szintje is ,,használati szintnek" épült, azaz szállodai funkciókat szolgál. Márpedig ez a vonatkozó szabályok szerint - épp az árvízveszély miatt - tilos. Az engedélyeztetési procedúra idején Tarlós István volt a kerületi polgármester, a törvényességért felelős kerületi jegyző pedig Budapest mai főjegyzője, Sárádi Kálmánné. Ezek alapján teljesen érthető, hogy mind a főpolgármester, mind a főjegyző olyan megoldást keres, ami elfogadható árvízi védelmet jelent a Holiday Beachnek és a többi, hasonló módon megépült és használt épületnek. (Az MTA illetékes bizottsága a gát tervezett nyomvonalában lévő galériaerdőt védelemre érdemesnek nyilvánította: a megvalósuló helyi védettség pedig nagyban akadályozná a partélre tervezett gát megépítését. A sors fintora, hogy a kérdésben a végső szót éppen a főjegyző, Sárádi Kálmánné fogja kimondani.) A szabályokat megszegő alapterület-optimalizálás ellenére a Holiday Beach Idegenforgalmi Szolgáltató Kft. sem mondható sikeres vállalkozásnak: 2010 júniusa óta felszámolás alatt áll. A céget Egri egy másik cégén, a Storechem Kft-n keresztül birtokolja. A Holiday Beach a felszámolási eljárás mellett is üzemel.

A Római-parton az elmúlt évtizedekben több szálloda is épült - jó részüket volt vállalati üdülőkből építették át. Itt van például a volt Miniszterelnökség Központi Üdülési és Oktatási Főigazgatóságának (MKÜOF) volt Üdülési Központja a Királyok útja 261. alatt - ma Hotel Dunapart. A MKÜOF jogutódja 2004-ben a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság lett, az üdülővagyont pedig a Human-Jövő 2000 Kht. kezelte. A kht. fióktelepei között még szerepelt a III. kerületi Királyok útja 261. szám alatti ingatlan, a Dunapart Hotel, egy másik volt üdülővel, a Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. alatti ingatlannal együtt. A Human-Jövő 2000 átalakulással megszűnt. A 2012. augusztus 1-től a helyébe lépő Erzsébet Szállodák Táborok Vendégházak Nonprofit Kft. telephelyei között még szintén megtalálható a két római-parti ingatlan - egészen tavaly november 5-ig, amikor azokat törölték a kft telephelyei közül. Egyelőre nem tudjuk, mi lett a két értékes ingatlan sorsa, de a Hotel Dunapart két éve nem üzemel.

A III. kerület nyilvános adatbázisából a többi szállodatulajdonost is kigyűjtöttük: A néhány jelenleg is működő szálloda egyike a három csillagos Alfa Art Superior. Ez az épület is közel van a Dunához, de a tulajdonosok a telken belül körbefutó töltés segítségével megoldották az épület árvízvédelmét: igaz, így az alsó szint kissé szuterén jellegűvé vált. A szálloda tulajdonosa a Pannon Váltó Nyrt., vagyis Scheier Gyula és családja. Az egykori Vasas-üdülőből lett háromcsillagos Monte Christo Hotel Manyik Károly tulajdonában van, szintén a Nánási út Duna felőli oldalán, a hullámtérben - zárva van, és a hírek szerint nyáron sem tervezik az üzemeltetését. Szintén érintett a megoldatlan árvízi helyzetben a háromcsillagos Hotel Római; tulajdonosa Erőss László. A Nánási útról nyíló, most is üzemelő Duna-Party Panzió Bóka Gabriella és Horváth Tibor tulajdona. A Lido Hotel Budapest a szállodaüzemeltetéssel foglalkozó Boldizsár Zoltán és Balázs tulajdona - jelenleg a Lidó sem fogad vendégeket. A Hotel Noé - szemben az előzőekkel - ugyan a Rómain van, de a Békásmegyert védő nagygát mögött. Tulajdonosa a Vörösvár Kft.-n keresztül Breier László, a CBA igazgatóságának tagja.

A büfék mellett a Római hangulatához néhány éve hozzátartoznak a soklakásos lakóparkok is - ezekből hatot találtunk. Közös jellemzőjük, hogy modernek, fényűzőek, és területeiket feltöltötték, így vásárlóikat - legalábbis a Mértékadó Árvízszintet meg nem haladó árvizekig - teljes védelemmel csábítják. A hat lakóparkból kettő, a Római Terasse és a WResidence helyezkedik el a megszavazott mobilgát hatókörében, mindkettő a Rozgonyi-Kadosa utcák közötti szakaszon. A teljesség kedvéért nemcsak ezek, hanem a többi négy tulajdonosának is utánajártunk. A Nánási-kert beruházója az ingatlanpiacon jól ismert, a Csepel SC Alapítvány kapcsán gyanús ingatlanügyben érintett Jellinek Dániel tulajdonában lévő Indotek Zrt. A Platánliget beruházója a Monument 2000 Kft., melynek közvetett tulajdonosai Heiszer Zsolt és Kostyál Ferenc György. A Riverport beruházója a Római Horizon Kft., melynek tulajdonosa az amerikai Santal Internatioanl Llc és az izraeli Lir Danube Ltd., míg a Római Terasse beruházója a spanyol Bruesa csoport. A Római Wellness Otthon I-II. beruházója a fűtésszerelőből lett milliárdos, a Miskolc leggazdagabb embereként ismert Wicha József tulajdonában lévő Wis Rt., míg a WResidence tulajdonosa a dunakeszi ingatlanháborúval elhíresült Winkler Márton bőrgyáros.

Meghatározó jelentőségű intézmény a környéken a Római Teniszakadémia. A 2006-os nagy árvíz jelentős pusztítást végzett a két hektáros sportközpontban. Ekkor a létesítmény tulajdonosa, a Római Teniszakadémia Center Kft. 170 milliós kedvezményes hitelt kapott az MFB-től a helyreállításra. A Kft. tulajdonosa, az építőmérnök Márky Jenő saját védművet hozott létre a létesítmény körül, és a magángát kiállta a 2010-es árvíz próbáját. A Teniszakadémia érdekeltsége a parti gátban tehát minimálisnak mondható.

Ezzel szemben nyilvánvalóan érdekelt a gátépítésben a gátért küzdő egyesület vezetőségének másik tagja, Galgóczi Csaba, aki jelentős értékű lakóingatlannal rendelkezik a hullámtérben. Galgóczi 2009-ben a Blikkben tette közzé a gátépítés elmaradása miatt felháborodását: ,,Nem fizetünk ingatlanadót, amíg meg nem építik ide a gátat, állampolgári engedetlenségi mozgalmat indítok! - jelentette ki (...). Ez nemcsak egy üdülőövezet, hanem itt emberek laknak immár 80 éve. Az államnak vagy az önkormányzatnak pedig kötelessége megvédeni az állampolgárok otthonát. " Az igazság az, hogy Galgóczi a kilencvenes évek végén vásárolt itt egy házat, amelyről pontosan tudhatta, hogy a földszinti helyiségek padlószintje az ún. MÁSZ, azaz a mértékadó árvízszint alatt van. Mivel elég nagy volt a helyiségek belmagassága, fel is töltette azokat a MÁSZ feletti szintre, de a kertet már 8 méteres vízmagasságnál is elönti a Duna. Most tehát a hullámtéren épült ingatlan, illetve az oda vezető utca teljes árvízmentesítését követeli. Galgóczi cége, a Kossuth Lajos üdülőpartra bejegyzett Tátra Kft. 1981-ben alakult. A cég kezdetben ipari alpinista munkákat kivitelezett, majd áttért a reklámpiacra. Érdekesség, hogy referenciái között első helyen szerepel az Europlakát Kft., amely a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Publimont korábbi neve.

Az Egyesület a Római Partért másik képviselője Búzás Antal Győző. Búzás 2010 előtt függetlenként, az utolsó választáson pedig az MSZP jelöltjeként indult az önkormányzati választáson - húsz százalékot éppen meghaladó eredménnyel. Búzás családi háza a Nánási út Duna felőli oldalán áll. Ez a ház is a MÁSZ alatti szintre épült, így Búzáséknak már a 8 méter körüli árvizek is komoly problémát okoznak.

Az említett ingatlanokon felül a Rómain talán két tucat olyan családi ház és néhány nagyobb üres telek található, amelyeket komolyan fenyeget az elmúlt évtizedben tapasztaltakhoz hasonló magasságú árvíz - a lakóingatlanként használt épületek többsége vagy feltöltésre épült, vagy előírásszerűen garázsnak, illetve tárolónak használják a földszinti helyiségeket.

Mindezek alapján az látszik, hogy a mobilgátas megoldással megvédeni kívánt ingatlanok jelentős részének megoldott az árvízvédelme, a szállodák, vendéglátóhelyek többsége pedig ettől függetlenül sem képes nyereségesen működni. Kérdés tehát, hogy a néhány kedvezményezett ingatlantulajdonos magánérdekén kívül milyen problémára jelent megoldást a mobilgát. Lehetnek persze nyertesei is az ügynek: egy ingatlanszakértői becslés a 60003/1 számú - helyiek szerint évek óta lakatlan - ingatlant például teljes egészében kisajátítandónak tartja, és kisajátítási értékként 370 millió forintot határoz meg. Az ingatlan tulajdonosa a tulajdoni lap alapján Bódis Lajos XV. kerületi lakos, akinek jelentős vendéglátó-ipari érdekeltségei vannak.

Sajátos járulékos következménye lesz ugyanakkor a gátépítésnek, hogy a beépíteni tervezett 170 ezer köbméteres feltöltés révén legalább három hektár új, közvetlen vízparti terület jön létre. Ennek a tulajdonviszonyairól, illetve a terület hasznosításának a lehetőségeiről egyelőre semmit nem tudunk. Jelen állás szerint ugyanis úgy készül a part arculatát, jellegét radikálisan megváltoztató védmű, hogy nemcsak helyi szabályozási terv, de a Római jövőjére vonatkozó területfejlesztési koncepció sincs. Az pedig nyilvánvaló, hogy körvonalazott elképzelések híján könnyebben érvényesülnek az ad hoc-döntéseket eredményező részérdekek. Gát lesz tehát, de hogy milyen lesz mögötte a Római, azt egyelőre senki nem tudja.

Becker András - Erdélyi Katalin

http://atlatszo.hu/2013/03/26/romai-parti-mobilgat-szallodak-hazak-es-lakoparkok- a-hullamterben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vendéglátóhelyek, engedélyeztetési, lakóingatlanként, kisajátítandónak, tulajdonosaikat, hasznosításának, cégadatbázisból, sportközpontban, önkormányzatnak, passzivitásukat, turistaforgalom, vendéglátóipari, önkormányzattal, kedvezményezett, törvényességért, helyreállításra, lakóingatlannal, fűtésszerelőből, tapasztaltakhoz, igazgatóságának, körülményeitől, lehetőségeiről, vízmagasságnál, kialakulásához, idegenforgalmi, főpolgármester, hozzátartoznak, vállalkozásnak, háromcsillagos, cikksorozatunk, szolgáltatások, felháborodását, engedetlenségi, vendéglátóipar, teniszakadémia, utánozhatatlan, vitatott mobilgátról, parton található, rendkívüli értékek, főpolgármester szerint, keletkezésük körülményeitől, partra tervezett, pusztulás különböző, part többi, újonnan nyíló, elmúlt egy-két, környék egyik, hasonló néven, volt vállalti, éjjel-nappal nyitva, helyiek szerint, felszínen maradni, Monte Christo, Fővárosi Közgyűlés, Ésik Zsolt, Római Partért, Egri Gábor, Holiday Beach Budapest, Tarlós István, Sárádi Kálmánné, Holiday Beachnek, Holiday Beach Idegenforgalmi Szolgáltató Kft, Storechem Kft-n, Holiday Beach, Miniszterelnökség Központi Üdülési, Oktatási Főigazgatóságának, Üdülési Központja, Hotel Dunapart, Központi Szolgáltatási Főigazgatóság, Dunapart Hotel, Kossuth Lajos, Erzsébet Szállodák Táborok Vendégházak Nonprofit Kft, Alfa Art Superior, Pannon Váltó Nyrt, Scheier Gyula, Monte Christo Hotel Manyik Károly, Hotel Római, Erőss László, Duna-Party Panzió Bóka Gabriella, Horváth Tibor, Lido Hotel Budapest, Boldizsár Zoltán, Hotel Noé, Vörösvár Kft, Breier László, Mértékadó Árvízszintet, Római Terasse, Csepel SC Alapítvány, Jellinek Dániel, Indotek Zrt, Heiszer Zsolt, Kostyál Ferenc György, Római Horizon Kft, Santal Internatioanl Llc, Danube Ltd, Római Wellness Otthon I-II, Wicha József, Winkler Márton, Római Teniszakadémia, Római Teniszakadémia Center Kft, Márky Jenő, Galgóczi Csaba, Tátra Kft, Europlakát Kft, Simicska Lajos, Búzás Antal Győző, Bódis Lajos XV, Becker András, Erdélyi Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pocsai Piroska - NE SIESS!  Gábor Dénes gondolata  S a dalok tanulsága  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Gondolatok az életről és szere...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Ünnepelj csak  Életművészet  Paul David Tripp Április 24  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Egyszerűen  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Maradék idő  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rögtön puha Mézes Krémes  A Gömb  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  A Föld napja  Ünnepelj csak  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Ez a jó az alvásban.  Alakot vált...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Gárdonyi Géza - Április végén  Amit átélünk,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 23  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Viharban csak az a fa marad ál...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Két tekintet van  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vitatott mobilgátról, parton található, rendkívüli értékek, főpolgármester szerint, keletkezésük körülményeitől, partra tervezett, pusztulás különböző, part többi, újonnan nyíló, elmúlt egy-két, környék egyik, hasonló néven, volt vállalti, éjjel-nappal nyitva, helyiek szerint, felszínen maradni, terv megvalósul, előírásoknak megfelelő, főváros &#8211, megoldás járulékos, létrejöttük körülményeitől, mobilgát-projekt támogatóinak, jelenlegi helyzet, előző részre, part menti, kisfröccsig minden, tervezett mobilgátépítéssel, mostani sétány, mobilgát kiépítéséhez, észak-pesti Marina-part, vendéglátósok mégsem, tulajdonos önkormányzattal, kerület fenntartás, fővárosi terveket, 2003-ban megnyitott, mobilgátért évek, mobilgát megépítésében, mobilgátért lobbizó, száz leggazdagabb, leginkább érintett, szálloda épületei, parti sétányon, szállodával kapcsolatban, első fokú, engedélyezési folyamatban, használatba vételi, ártéren álló, vonatkozó szabályok, árvízveszély miatt, engedélyeztetési procedúra, kerületi polgármester, törvényességért felelős, főjegyző olyan, megvalósuló helyi, partélre tervezett, sors fintora, végső szót, szabályokat megszegő, céget Egri, másik cégén, felszámolási eljárás, elmúlt évtizedekben, volt Miniszterelnökség, üdülővagyont pedig, másik volt, helyébe lépő, néhány jelenleg, három csillagos, telken belül, épület árvízvédelmét, alsó szint, szálloda tulajdonosa, egykori Vasas-üdülőből, hullámtérben &#8211, hírek szerint, megoldatlan árvízi, háromcsillagos Hotel, előzőekkel &#8211, büfék mellett, soklakásos lakóparkok, megszavazott mobilgát, teljesség kedvéért, többi négy, amerikai Santal, spanyol Bruesa, fűtésszerelőből lett, dunakeszi ingatlanháborúval, 2006-os nagy, létesítmény tulajdonosa, építőmérnök Márky, létesítmény körül, magángát kiállta, 2010-es árvíz, parti gátban, gátért küzdő, gátépítés elmaradása, államnak vagy, önkormányzatnak pedig, állampolgárok otthonát, kilencvenes évek, földszinti helyiségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.